donderdag 20 december 2007

18 december. Wandelen in het Eungella NP



Bij het ontbijt hebben we direct onze lunches opgehaald, want we gaan aan de wandel. In het regenwoud. We worden door de eigenaar een eind verderop gedropt op een langeafstandswandeling die ook hier vlakbij langskomt. Het traject loopt geheel door het regenwoud, maar het pad is goed begaanbaar. Het is een wat apart regenwoud waar loofbomen en palmbomen door elkaar heen groeien. Op sommige plaatsen veel meer van het ene soort, en dan weer andersom. Men noemt het hier een subtropisch regenwoud. Het weer is heel zonnig, wat prachtige plaatjes oplevert op het (overigens schaarse) aantal plaatsen waar de zon door het dichte bladerdak weet door te dringen. Al met al een heel leuke en interessante wandeling waar we ook nog een heel idyllisch plekje vonden om te lunchen op een open plek aan de rivier.
’s Avonds hebben we ons ook nog opgegeven voor een nachtwandeling om die beesten te zoeken die alleen of vooral ’s nachts leven. Het was misschien wel een beetje tegen beter weten in want we hebben vaker dit soort wandelingen gemaakt en vrijwel altijd viel het tegen. Nu, dit keer was het niet anders. Het begon al toen bleek dat de groep uit minstens 20 mensen bestond waaronder zeker 6 of 7 kinderen onder de vijf jaar. Die houd je niet stil. Een van deze kids zat zelfs nog in een kinderwagen, en daarmee willen ze het bos in!? Gekke mensen soms die Aussies. Weliswaar dunde het gezelschap snel uit, maar het mocht niet baten. Na anderhalf uur waren we terug in onze lodge, met als enig gespot beest een platypus en een paar padden. Verder niets!. De uitleg werd meer en meer een verhaal van “ normally we find here”, “usually there are”, “it is amazingly quiet tonight”, “ only last week we spotted”. enz.
Met de padden was de gids echter zeer in zijn sas, hij ving ze wondersnel om mee te nemen (en buiten ons gezichtsveld ongetwijfeld om zeep te helpen). Deze padden zijn een geheel uit de hand gelopen ecologisch experiment waarbij ze geïmporteerd werden om bepaalde insecten binnen het suikerriet te vangen. In de eerste plaats bleken de insecten te hoog te vliegen om te worden gevangen, maar het echt erge is dat deze padden heel veel inheemse beesten opeten/verdringen en bovendien giftig zijn voor roofdieren die het loodje leggen als ze er een opeten. Het beest heeft inmiddels de gehele westkust veroverd, niemand weet ze te stoppen.
Al met al echter was het een mooie dag in een prachtige omgeving, echt een aanrader.
Verdere info www.brokenrivermr.com.au
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: