maandag 3 december 2007

2-3 december - Een lange, of twee korte dagen??



Wanneer je zeven uur tegen de tijd in reist en gedurende de vlucht wel even de ogen weet te sluiten komt die vraag als vanzelf bij je boven. Toen ik hem aan Cora voorlegde zei de hartgrondig: twee lange dagen!! Maar…., Cora had ik de avond ervoor al snurkend uit haar slaap gehouden.

Wat het antwoord ook mag zijn, we zijn vlot en veilig in Singapore aangekomen, zelfs een half uur voor op schema. De nacht ervoor sliepen we bij Mirjam en Maurice in onze oude slaapkamer op de Ooievaardreef 11 in Bleiswijk, toch wel heel bijzonder hoor! Zij hebben ons ook naar Schiphol gebracht.

Door schade en schande wijs geworden hadden we al een kamer geboekt voor de voorafgaande avond, dus konden we om acht uur heerlijk tussen de lakens glijden, daar waar anderen nog uren op het gereedkomen van hun kamer moesten wachten.

Vanmiddag zijn we naar de Singapore Zoo geweest met een “ stop-over” tocht van Singapore Airlines. Op zich is het een hele mooie en goed opgezette dierentuin, maar veel tijd hadden we er uiteindelijk niet voor, want onze reisleidster bleek een vrij neurotisch aangelegd persoon te zijn die niet kon omgaan met het feit dat er in haar bus mensen zaten die drie verschillende tickets konden hebben. Toen ze dat ontrafeld had leek het haar absoluut noodzakelijk alle meest elementaire gegevens tenminste vijf keer uitgebreid te vermelden (voorbeeld? Het treintje start bij station 1, gaat dan naar station 2, vervolgens 3 en dan ??? , drie keer raden 4! Ook al niet te missen omdat het op een zeer duidelijk te lezen kaart stond.
Op het laatst lachte de gehele bus hardop, maar zelfs toen had ze het nog niet door.
Maar uiteindelijk hebben we er toch een paar diersoorten voor het eerst gezien, bijvoorbeeld de Orang Utan uit Borneo.

Vanavond hebben we heerlijk oosters gegeten, een wandeling over de in kerstversiering gestoken Orchard Road gemaakt en nu maken we ons op voor een nieuwe nacht. Morgen nog een dagje Singapore
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: