zaterdag 29 december 2007

27 december. Vroeg op maar…



Om half zes liep de wekker af en om 6 uur waren we kant en klaar om in actie te komen. Helaas was er inmiddels een eerste klas tropische onweersbui losgebarsten en was het niet verantwoord met de boot het water op te gaan. Een half uurtje wachten, nog een keer, idem en omdat het dan te laat is,worden zowel de wandeltocht als het duiken afgelast. Heel jammer.
Gelukkig klaart het weer daarna op en kunnen we gewoon om acht uur gaan snorkelen. Het is opnieuw prachtig. Dit is toch echt wel een van de mooiste bestemmingen ter wereld!
Dan varen we een eind verder, naar het zogenaamde “outer reef”. Dit is de buitenkant van het Great Barrier Reef, aan de andere kant daalt de zeebodem tot 2000 meter diepte. Omdat we nu ver van het vaste land zijn is het zicht onderwater fantastisch goed. Je kan tientallen meters ver kijken. Om twee uur kunnen we weer het water in. Ik ga mijn eerste duik maken op, om precies te zijn het Ribbon Reef 9. Zo’n eerste duik na een jaar niet duiken is altijd een beetje spannend, maar het verloopt prima. Na een uur waren we weer boven water. Als ik boven kom blijkt Cora al wel gesnorkeld te hebben, maar ze is gestopt omdat de stroom te sterk was. Samen gaan we er direct weer in, want de stroming is nu duidelijk afgenomen. Het wordt eentonig, maar opnieuw een heel mooie tocht. Je raakt niet uitgekeken Er zijn hier schelpen met een doorsnede van zeker een meter. Ongelooflijk!
Opnieuw een gezellige avond, maar weer vroeg naar bed. Morgen vroeg om zes uur wordt er gedoken.

Geen opmerkingen: