zondag 23 december 2007

22 december. Het was een lange dag..



Het was een lange dag, in de eerste plaats omdat we al vroeg waren opgestaan. We moesten namelijk eerst nog wat boodschappen doen voordat we op pad konden. Je weet immers absoluut niet wat hier de openingstijden van winkels zijn zo in het weekend voor kerst.
Het doel van vandaag was de omgeving van Ingham, pakweg een100 kilometer ten noorden van hier. Voor de slimmeriken; ja we komen hier op weg naar Cairns ook langs, maar dan hebben we geen tijd om te stoppen.
In de buurt van Ingham willen we om te beginnen de Tyto Wetlands bekijken. Dit is een moerasachtig gebied waar veel vogels te vinden zijn. Tegen de tijd dat wij er waren, zo om 12 uur, waren veel vogels voor de hitte gevlucht (op zich geen gek idee) en hoe dan ook bleek een fors deel van het geheel droog te staan. Maar, we hebben wel degelijk nog veel verschillende soorten gezien. Nu zijn wij geen vogelaars, dus vraag ons niet om de namen, maar de meeste hadden we nog nooit gezien. Echt leuk.
Na een lekkere lunch op naar het tweede doel van vandaag, de Wallaman Falls. Dit is met een ononderbroken val van bijna 300 meter de hoogste waterval in Australiƫ. Het is best wel een tocht over deels onverharde wegen, maar we komen er en de waterval is bijzonder. Hij stort zich inderdaad over een hele afstand naar beneden. Wij bekijken het geheel op het niveau van het begin van de val. Er is een wandeling naar beneden (en weer naar boven), maar het is erg stijl (voor ons natuurlijk geen probleem), je moet een goede conditie hebben want hij duurt 2 a 3 uur (idem) en je moet veel water meenemen want het is met meer dan 30 graden echt heet. Tjonge, is dat nu even jammer. Laten we bijna zonder water zitten. Niet verantwoord dus om af te dalen, laat staan later weer naar boven te moeten. Echter, heel mooie uitzichtpunten!
Op weg naar huis wil Cora opeens naar een derde nationaal park. Hier staat een reuze grote Fig Tree in een zogenaamd laagland regenwoud die we gezien moeten hebben. Slechts dertig kilometer om, wat is dat nu?!! De werkelijkheid is meer dan vijftig kilometer heen en vijftig terug, waarvan opnieuw zeker 60 kilometer over onverharde wegen. Einde verhaal. Om 7 uur thuis!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: