zaterdag 29 december 2007

28 december. Opnieuw mis….



Net als gisteren weer om half zes op. Weer voor niks, want nu was er weliswaar geen onweer, maar een dusdanig heftige regenbui dat je nog geen 10 meter ver kon zien. Geen weer om het water op te gaan. Als er iets fout mocht gaan zou het heel moeilijk zijn om een duiker aan de oppervlakte terug te vinden. Het goede nieuws was dat er onmiddellijk werd besloten de duik af te gelasten, dus kon ik weer naar bed. Vandaag duurde het heel wat langer voordat het weer opklaarde, maar gelukkig konden we om tien uur gaan duiken. Snorkelen mocht toen (nog) niet. Cora ging met de glas bottom boot mee. Opnieuw een schitterende duik, een hele grote baars komt al tijdens het afdalen op ons af en blijft het gehele uur bij ons. Heel bijzonder, net als de geweldige variatie in de verschillende koralen. Indrukwekkend! Later op de dag alsnog met Cora gesnorkeld. De plek waar we ons nu bevinden heet Ribon Reef 3. De laatste avond met wat inmiddels onze Duitse vriend is geworden. We drinken er de beste fles wijn op die ze aan boord hebben. Jammer dat hij niet meegaat tot Townsville.
Het weer zit op deze tocht niet echt mee, maar dat mag je in het regenseizoen ook eigenlijk niet verwachten. Relatief gezien valt het nog mee als je hoort dat er momenteel in Townsville overstromingen zijn. Morgenochtend liggen we even in de haven van Cairns om passagiers af te zetten en nieuwe op te halen, waarschijnlijk kunnen we dan het weblog weer updaten. Wij blijven zelf nog tot volgend jaar aan boord:)

1 opmerking:

roy zei

wij wensen jullie ee bijzonder gelukkig en gezond 2008. Hier is het half 5 in de middag geweest , het moet bij jullie dus 2008 zijn

hartelijke groeten

Roy en Marijke