maandag 10 december 2007

8 december. Van Brisbane naar Coffs Harbour



We waren mooi op tijd bij de autoverhuurder, maar het duurde drie kwartier voordat we uiteindelijk konden vertrekken. Een auto krijg je er hier niet zo maar mee!!
Gelukkig zaten we dicht bij de snelweg dus konden we Brisbane links laten liggen op weg naar Coffs Harbour, daar wonen Tante Nanny (de zus van mijn moeder) en oom Ton.
De trip is voorspoedig verlopen. We zijn er in geslaagd links te blijven rijden, ook op de rotondes! Het enige minpuntje betrof onze geplande aankomsttijd van 4 uur. Opeens “vroeg” Cora’s mobiele telefoon of de tijd moest worden bijgesteld. Tijd bijgesteld? Ja, we waren van Queensland naar New South Wales gereden en daar bleek het een uur later te zijn. Gek hoor, als je gewoon naar het zuiden rijdt! We kwamen dan ook pas om 5 uur aan, maar het weerzien was weer allerhartelijkst. Tante Nanny en oom Ton zijn schatten, ze wonen hier prachtig direct aan de baai. Je loopt zo van de tuin het strand op, heerlijk. Maar dat wordt pas morgen, nu is er nog veel te veel te vertellen. We krijgen nog “hoog” bezoek ook. Een Kookaburra, de nationale vogel van Australie, vliegt spontaan 15 meter diep het huis binnen om een hapje vlees te komen halen en weet daarna weer feilloos de openstaande deur terug te vinden. Heel apart!

Geen opmerkingen: