donderdag 14 februari 2008

14 februari. Naar Christchurch



We bleken gisteren opeens wel internet te hebben, dus kon het weblog toch verzonden worden. Het kan verkeren…
Vandaag was een rustig dagje, want we hoefden niet al te ver te rijden. Zelfs niet onze forse omweg in aanmerking nemende langs Lyttelton Harbour waar de haven van Christchurch aan ligt en daarna de Summit road die hoog over de bergen tussen de haven en Christchurch ligt. Omdat we ons geestelijk op slecht weer hadden voorbereid viel dit alleszins mee, want we hadden nauwelijks regen. De tocht was leuk, het havenstadje (sorry stad, de derde grote haven van het land) viel ronduit tegen, maar de tocht over de bergen was mooi. Uit de verte konden we voor het eerst Christchurch zien liggen (foto). Dat ligt ook aan een baai, maar deze is niet bevaarbaar, vandaar een alternatieve haven. We hebben een camping niet ver van het centrum, dat is te merken want hij is knap vol. Vooral vol met campers. Het is ongelooflijk hoeveel campers er in dit land wel niet rondrijden en hoeveel verschillende aanbieders ervan zijn! We hebben wat zitten turven en komen op zeker 30 verschillende verhuurders van campers, en dan te weten dat een veel groter land als Australië er maar vier heeft! De toeristenindustrie bloeit hier al een tijd geweldig, niet in de laatste plaats als gevolg van de schitterende natuuropnames uit “Lord of the Rings”, die velen in het echt willen zien. Dit is geen grapje, op onze officiële wegenkaarten staan alle plekken waar opnames gemaakt zijn aangetekend! (Hieruit blijkt overigens ook dat je de meeste niet kan zien omdat je er niet bij kan komen zonder 4Wdrive of helikopter).
Het afgelopen jaar was er weer een nieuw record, er kwamen 2 miljoen toeristen. Vroeg of laat komt hier de klad in en dan komt er een geweldige concurrentieslag onder de camperaanbieders die velen de das om zal doen. Dan kan je hier voor een prikkie campers huren!
Posted by Picasa

1 opmerking:

roy zei

we zitten al weer in januari volgens jou, alzheimer light? of is de import van australische wijnen zo goed geregeld.hier blijft de spanning over winterweer of niet en de kredietcrisis in relatie tot economische groei en aandelenmarkten een ieder bezig houden gr.
Roy