dinsdag 26 februari 2008

24 februari. Lange reis, maar veilig thuis.

Het eerste deel van de thuisreis was de vlucht van Christchurch naar Singapore. Hij vertrok mooi op tijd, de vliegtijd was ongeveer 10 uur. Singapore Airlines is echt een van de beste maatschappijen om mee te vliegen en kunnen er natuurlijk ook niets aan doen dat er een kind voor ons blijkt te zitten dat van die 10 uur 8 uur huilt. Maar dan duurt zo’n vlucht echt lang, ondanks het lekkere eten (het kan ook echt in een vliegtuig) en de prima verzorging.
In Singapore kunnen we zo het land in en gaat het afhalen van de bagage razend snel. Dat geldt niet voor de transfer naar het hotel. Het blijkt, dat de aankomst om 6 uur ’s avonds toch iets anders is als het aankomen om 6 uur ’s ochtends. Om een lang verhaal kort te houden, in onze bus zat een Engels echtpaar dat bij uiteindelijke aankomst in het hotel zei “ I started to be afraid that getting from the airport to the hotel was going to take as long as getting from Sydney to Singapore” . Wij stemden daarmee volmondig in.
Zoals gewoonlijk was het in Singapore warm en vochtig. We hadden een lichte regenbui bij aankomst, maar hoewel we de zon niet hebben gezien gold dat ook voor verder regen. Gezien de vijf uur tijdsverschil waren we op tijd wakker en zijn we gezellig de stad in getrokken. Dit keer was het belangrijkste doel Little India, wat een tikje tegenviel. Daarnaast was een goede lunch op mijn verjaardag een wens, waarvoor Cora een warm aanbevolen Chinees had gevonden. En daar hebben toch lekker gegeten! Voor de lunch kozen we voor de mogelijkheid om uitsluitend Dim Sums te eten, je kon op een papiertje aangeven welke van de pakweg 50 verschillende je er wilde hebben. Na de eerste ronde hebben we nog ernstig overwogen een tweede in te gaan, maar het verstand heeft gewonnen. Echt een succes. Na nog een toertje door een van de X shopping malls van dit land (onwaarschijnlijk hoeveel er daar van zijn) zat de dag er aardig op. Nog even opfrissen op onze aangehouden hotelkamer en het laatste traject kon worden aangevangen. Om 8 uur werden we in het hotel opgehaald en om 12 uur vlogen we. Opnieuw kinderen direct voor ons, maar die sliepen al voordat wij aan de borrel zaten. De vlucht duurde 14 uur en dat is echt oneindig lang, maar als je slaapt merk je het niet. Gelukkig is dat aardig gelukt. Op Schiphol zijn we door Maurice en Mirjam opgehaald en thuisgebracht. Nu even rust…….

Iedereen bedankt voor het lezen en zeker voor de reacties die we hebben ontvangen.

Geen opmerkingen: