donderdag 21 februari 2008

21 februari. Christchurch




Allereerst moesten we vandaag de camper inleveren, dus de laatste spullen opgeruimd, de tanks leeggemaakt en op weg naar onze verhuurder; Apollo. Die bleek nog niet zo gemakkelijk te vinden te zijn, maar we zijn er na enkele omtrekkende bewegingen gekomen. Helaas was er inmiddels een contingent Duitsers gearriveerd om hun campers op te halen, dus was het wachten en nog meer wachten. Maar, we boften dat een van de Duitsers een ongekend onbeschofte etter was, dus wij waren voor de man achter de balie een verademing. Het resultaat was dat geen nieuwe voorruit nodig was omdat de gaatjes wel gerepareerd konden worden. Bovendien hoefden we maar voor één van minstens tien barstjes en putjes in de voorruit te betalen (normaal 55 dollar per stuk). Voor de probleempjes die we met de camper hebben gehad, kregen we 50 dollar retour, dus de financiële schade viel alleszins mee!

Ons hotel ligt echt midden in het centrum, dus we hebben vanmiddag op ons gemak het centrum verder verkend. Zo hebben we de 134 treden van de toren van de Christ Church Cathedral beklommen en het plein bekeken (foto), een stadswandeling gemaakt en de Art Gallery bezocht. Hier bleek verassend veel kunst van Nederlandse schilders te hangen.
Gezien de financiële meevaller van vanochtend, hebben we zowel uitstekend geluncht als gedineerd. Het was een mooie en waardige laatste dag in Nieuw-Zeeland.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: