vrijdag 1 februari 2008

1 februari. Wanaka



Geheel volgens de weersvoorspelling werden we met donker, al wat regenachtig, weer wakker. Laat wakker, want we hadden vandaag immers geen haast, dus stond de wekker niet. Na op ons gemak ontbeten te hebben, zijn we eerst boodschappen gaan doen in de plaatselijke supermarkt. Ze hebben er hier maar een, maar die is wel 7 dagen per week van 8 tot 8 open.
Om niet de gehele dag op de camping door te brengen (en lekker te lezen), hadden we een tweetal verzetjes gevonden. Het eerste was het Pilots museum. Hier werd aandacht gegeven aan de duizenden piloten uit NZ die in de eerste en tweede wereldoorlog aan de geallieerde kant meegevochten hebben, de luchtoorlogen zelf en enkele exemplaren van de antieke vliegtuigen waarin ze destijds vlogen. Tot onze verbazing was het twee uur later toen we er weer uitkwamen, nu echt in de stromende regen. De volgende stop was Puzzling World. Hier vind je een 1,5 kilometer lang drie dimensionaal labyrint, en een aantal ruimtes waarin je percepties bij de neus worden genomen. Het eerste hebben we gelaten voor wat het was (zeker in de regen), maar de “illusion rooms” hebben we wel gedaan. Best leuk!
Terug op de camping nog de was gedaan en nu maar duimen dat het weer morgen echt beter is. Dan willen we namelijk de voor vandaag geplande Siberia Experience gaan doen. Twee lezers (Ruud en Mieke) hebben ons hiervoor enthousiast gemaakt en weten wat dit is. Hopelijk kunnen we de anderen er morgen uit de eerste hand over vertellen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: