zaterdag 9 februari 2008

9 februari. Onderweg.



Vandaag reden we op ons gemak terug naar het midden van het eiland. De belangrijkste stop was nog aan de kust, bij de Moeraki Boulders. Zoals de foto laat zien liggen hier grote ronde stenen bollen op het strand (ooit waren er ook kleine, maar die zijn “verdwenen”). Uit de verte lijkt het niet zo bijzonder, maar als je er tussen door loopt vraag je je toch af hoe zoiets kan ontstaan. Het antwoord wordt er gegeven, maar is zo vaag dat ik het niet meer kan reproduceren. Maar, het is echt apart!
Verder rijden we opnieuw door kilometers voornamelijk voor schapen gecultiveerd land. Ooit gehoord dat er in NZ 35 miljoen schapen zouden zijn (op minder dan 5 miljoen NZlanders), inmiddels geloof ik dat blind.
We zitten nu op een camping in de buurt van Twizel. Morgen gaan we de grote bergketen met o.a. Mount Cook van de andere kant bekijken. Dat is, als het weer goed blijft. Helaas worden de voorspellingen wat dat betreft minder, maar wat er ook gebeurt, over het weer mogen we voor NZlandse begrippen niet klagen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: