vrijdag 15 februari 2008

15 februari. Christchurch



We werden vannacht al wakker van de regen en bij het opstaan was er weinig veranderd, het goot! Niet onverwacht, want het weerbericht voorspelde al weinig goeds, maar tot nu toe viel het meestal mee. Vandaag niet, het bleef tot en met de lunch regenen en al die tijd bleven we in de camper. Per slot hebben we de laatste paar dagen hier best de tijd aan ons zelf. Maar toen het na de lunch nog regende maakten we maar een “regenplan”. Eerst naar het International Antarctic Centre en daarna boodschappen doen. Het centrum bleek prima opgezet te zijn. Het ontstaan en de geschiedenis van de ontdekking en vestiging van researchcentra werd duidelijk in beeld gebracht, evenals de beesten die er leven. Veel aandacht ook voor de pinguïns, inclusief een eigen groepje “invalide” pinguïns die hier onderdak gevonden hebben.
Een apart aspect was het ondergaan van een “Antarctic storm”. Je moest overschoenen en een dik windjack aan en in een ruimte werd een dergelijke storm inclusief wat sneeuw nagebootst.
Aardig om mee te maken, maar in een echte Antarctic storm sta ik er vast niet zo bij!
Morgen blijven we nog een dag hier. Ongeacht het weer gaan we een kijkje in de stad nemen. Hoe lang dat kijkje zal zijn hangt in hoge mate af van het weer.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: