zondag 17 februari 2008

17 februari. Naar Kaikoura




Cora klaagde vannacht al dat het nat was bij haar voeteneinde, dat bleek vanochtend meer dan te kloppen. Er stond letterlijk een centimeter water onder onze matras. Nu ligt die wat verhoogd dus vrijwel overal ging het goed, maar omdat we wat schuin stonden was het aan Cora’s kant wel door de matras getrokken. Aan de slag, handdoeken om het water weg te werken, lakens en dekbed van het bed, enz. Nu boffen we in zoverre dat we bij onze zes persoons camper ook voor zes mensen linnengoed, lakens e.d. hebben gekregen. We hebben dus wel wat in voorraad, maar leuk is anders. Zijn wij even blij dat we pas op het allerlaatste deel van de reis met noodweer als gisteren geconfronteerd werden. Noch aan de binnenkant, noch de buitenkant is te vinden waar het regenwater vandaan is gekomen.
Het doel vandaag was Kaikoura, waar we via een “scenic route” naar toe gereden zijn, en eerlijk is eerlijk het was een hele mooie en zeer afwisselende weg. Weilanden, bergen, veel rivieren, hoogvlaktes, dalen wisselden elkaar regelmatig af. Niet alleen schapen (waar niet in NZ) en koeien, maar ook herten en lama’s in de weilanden. Hertenvlees staat in NZ in de meeste restaurants op het menu, maar wat ze met de lama’s doen?? Het weer was vanochtend al opgeklaard en werd in de loop van de dag steeds beter. Onder een stralende hemel kwamen we op bestemming aan, waar we de dolfijnentocht voor morgen bevestigden en een camping vonden. Het is een aparte ervaring hier, we staan vlak bij het strand, maar de achtergrond wordt gevormd door besneeuwde bergen. De stralende zon kwam zeer van pas, we hebben alles weten te drogen.
De foto van vandaag is tijdens de koffiepauze genomen. Het geeft leuk weer wat het begrip Historic hier inhoudt. Als 1997 al historic is, zijn wij inmiddels levende fossielen!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: