vrijdag 8 februari 2008

7 februari, het tweede deel van de Southern Scenic Route.



We waren erg vroeg wakker en besloten maar direct op te staan. We moesten weer hoognodig boodschappen doen en we waren al ver voor negen uur in de plaatselijke Woolworths. Helaas, die bleek lang niet alles te hebben wat we nodig hadden, terwijl het echt een grote supermarkt was. Niets aan te doen, we komen er wel meer tegen. En ja hoor, niet veel later stonden we opnieuw in een supermarkt. Bij deze keten komen we heel vaak en hij had bijna alles wat we nodig hadden. Met uitzondering van een kleinigheid, onze wijnvoorziening. Kennelijk is er in dit gedeelte van NZ een overheidsbepaling die drankverkoop limiteert tot echte slijterijen. Laten de lezers zich geen zorgen maken, die hebben we uiteindelijk ook gevonden.
De tocht langs het tweede deel van de Southern Scenic Route viel alleszins mee. Het eerste deel van gisteren vonden we aardig, maar ook niet meer dan dat. Vandaag, was prima. De route heel afwisselend, heuvelachtig terrein met weidevelden, bossen, prachtige baaien, oude stadjes (in de ogen van de hedendaagse NZlander) en enkele bijzondere attracties als de Curio Bay waar bij laag water 160 miljoen jaar oude fossiele boomstammen te zien zijn, of de waterval van Purakaunui. Deze waterval heeft niets spectaculairs, maar is echt een plaatje om te zien.
Mooi op tijd bereikten we Dunedin, deze plaats was ooit de grootste van NZ. Dat was eind 19e eeuw toen de goudvondsten in de omgeving gigantisch waren. In deze tijd zijn hier verschillende mooie en interessante gebouwen neergezet, waaronder het station (foto).
Wij zijn hier nu meer dan 100 jaar later, en nog steeds zijn deze gebouwen het hart van de stad. We hebben er vanmiddag rondgelopen, veelal in verbazing. Het lijkt wel of dit deel van NZ nog weer jaren achter loopt op de rest van het land. Etalages van winkels zoals je ze in Nederland 40 jaar geleden zag. Een provinciestad in Nederland zou zich er diep voor schamen.
Echter, we hebben gegeten in ”A cow called Berta” en daar was niets mis mee. We zijn met de taxi terug gegaan, nu het weblog nog. Het weer verandert duidelijk. De wind is zo hard gaan waaien dat de camper heen en weer schudt, hoe zal het slapen gaan?
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: