dinsdag 1 januari 2008

1 Januari. Gelukkig nieuw jaar allemaal!!


Om te beginnen wensen we iedereen graag een gelukkig en mooi 2008 toe!
Ook op de eerste dag van het nieuwe jaar is het hier weer mooi weer. We nemen afscheid van veel mensen en de crew, het is verbazingwekkend hoe snel er vriendschappen gesloten worden op een boot. We gaan er met drie visitekaartjes en uitnodigingen om beslist langs te komen weg!
De transfer naar het vliegveld en vervolgens de vlucht naar Cairns is prima geregeld. Binnen 2 ½ uur zitten we van de boot in Townsville in ons hotel hier! Onze kamer is nog niet klaar, dus gaan we de stad in om een hapje te eten. Nu was ons een week geleden al opgevallen dat service hier niet hoog in het vaandel geschreven staat, maar vandaag was het echt triest. In het eerste restaurantje waar we neerstreken, slaagde het meisje van de bediening er op onwaarschijnlijk wijze in ons 15 minuten lang niet te zien zitten, alhoewel ze om de paar minuten vlak langs ons liep. Het belangrijkste wat ze wel deed was letterlijk en figuurlijk kreunen en steunen. Toen maar opgestapt en een ander restaurant gevonden. Drankje bestelt, eten bestelt en wachten. Het drankje komt, maar het eten, ho maar. Een kwartier, twee kwartier, na drie kwartier maar eens gaan klagen.. Sorry, we hebben het zo druk. Onzin, het restaurant nog niet eens voor 20% bezet! Gedreigd dat ik na een uur wachten mijn geld terug wil hebben (je moet in AustraliĆ« op veel plaatsen op een centrale plaats je eten bestellen en direct betalen). Nu was dat natuurlijk een vrij loze dreiging want ergens anders zouden we weer opnieuw moeten beginnen, maar vlak voordat het uur verstreken was kwam onze lunch dan eindelijk.
Terug in het hotel bleek het toch ook anders te kunnen. Onze kamer was klaar en niet alleen de bagage die we vanochtend hadden achtergelaten, maar ook die we een week geleden hadden laten opbergen bleek al op de kamer te staan. Dat komt vast doordat het Mercure een Franse keten isJ. Morgen op naar Nieuw Zeeland, we zijn erg benieuwd. Veel mensen die we de laatste weken tegenkwamen zijn er al eens geweest en vrijwel iedereen is erg enthousiast.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: