donderdag 31 januari 2008

30 januari. Wat een dag, deel 2



Maar, dat was nog maar het begin van de dag. Om twaalf uur hadden we onze heli hike. Dit houdt in dat je met een helikopter hoog op de gletsjer wordt gedropt. Dan met een gids een wandeling over de gletsjer maakt van enkele uren en daarna weer met een helikopter naar beneden gaat. Mede gezien het stralende weer was ook dit uniek. Het uitzicht tijdens de helikoptervluchten was perfect, de landing zo op het ijs heel apart. Natuurlijk werden er tijdens de vluchten wat stuntjes uitgehaald terwijl we vlak langs de rotsen en watervallen vlogen, maar als je in gedachte houdt dat de piloot zelf ook aan boord is valt het wel mee.
Een wandeling over een gletsjer is erg moeilijk te beschrijven. De weidsheid van het uitzicht, de heel bijzondere kleuren blauw van het ijs, de ijsgrotten en waterstromen, de gigantische grote ijsrotsen, het is allemaal heel bijzonder. En daar liepen we gewoon in ons T-shirt!
Volgens de gids gebeurt dat niet vaker dan een keer of 5 per jaar. Nu zal dat ongetwijfeld overdreven zijn, maar hoe dan ook waren we vandaag bofkonten eerste klas.
Van weeromstuit zijn we ook nog lekker uit gaan eten, om een perfecte dag perfect af te sluiten. Ja, wat een dag!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: