donderdag 3 januari 2008

2 januari. In Nieuw Zeeland, met schone schoenen!

We konden vanochtend op ons gemak opstaan ons vliegtuig vertrok pas om 14.00 uur en het vliegveld ligt hoogstens 10 minuten rijden van het hotel. Alles verliep voorspoedig, het vliegtuig vertrok stipt op tijd. Om het land in te komen moet je naast de gebruikelijke persoonsgerelateerde gegevens nog een reeks van andere gegevens opgeven die er o.a. op gericht zijn te voorkomen dat er geen planten of dierenziektes het land in komen. Bij deze vragen bijvoorbeeld ook of je kampeerspullen of wandelschoenen bij je hebt. Dat laatste is inderdaad het geval. Uitpakken die hap! Onze schoenen worden weggebracht en komen even later vlekkeloos schoon terug. Er zit zelfs geen zandkorreltje meer onder de zolen. Hoe ze het doen weet ik niet, want ze zijn nog helemaal droog, maar ze zijn als nieuw. Dat is pas service!
Vlot zijn we in het hotel dat in het centrum van Auckland ligt aan de belangrijkste winkelstraat. Nadat we de spullen in de kamer hebben gebracht willen we nog wat gaan drinken. Het is hier weer drie uur later (het tijdverschil met Nederland is nu 12 uur) en weliswaar 11 uur ’s avonds, maar slaap hebben we nog niet want voor ons gevoel is het pas 8 uur. Een glaasje wijn in de bar zou uitkomst bieden. Bij de receptie even snel gevraagd waar de bar is. De bar? Ja, de bar! Maar mijnheer, die is al lang dicht. Het is al 11 uur!! Dan maar de straat op. Uitgestorven, het is de Lijnbaan 30 jaar geleden. Gelukkig heeft de minibar op onze kamer ook een fles wijn. Ik heb het vermoeden dat er voor de bar in onze camper straks geen sluitingstijd wordt ingesteld.

Morgen proberen we eerst een Nieuw Zeelandse Sim kaart te kopen voor de telefoon, want dat scheelt fors in de kosten en dan halen we de camper op.

Geen opmerkingen: