maandag 28 januari 2008

28 januari. Langs de westkust.




De eerste stop was niet ver weg, de robbenkolonie bij Cape Foulwind. Altijd leuk om deze beesten te zien, zeker als er zoals nu jongen zijn. Ongelooflijk hoe onhandig die beesten op land zijn en als je ze dan in het water tegenkomt weet je niet wat je ziet! We wandelden verder langs de kliffen naar een nabijgelegen vuurtoren, een mooie ochtendgymnastiek van zo’n anderhalf uur. Daarna koffie in een nabijgelegen restaurant. De ligging en het uitzicht waren zo mooi dat we bijna besloten om maar te blijven zitten totdat het lunchuur aangebroken was, maar we zijn toch opgestapt. Ja, we zijn soms keihard voor onszelf. Zeker als je weet dat ze gestoomde mosselen op de kaart hadden staan met een uitstekende Sauvignon Blanc, en op ons de al dagen oude broodjes lagen te wachten.
De route vandaag liep langs de westkust waardoor de blowholes en de “pancake” rotsen bij Punakaiki de volgende stop was. Dit bleek inderdaad een bijzonder gebied te zijn. De rotsen zien er inderdaad uit als op elkaar gestapelde pannenkoeken, echt een gek gezicht. Omdat we er hij hoog water waren blowden de blowholes ook nog, wat wil je nog meer! O ja, goed weer natuurlijk, nu dat hadden we ook nog! Echt iets om hier aan de westkust dankbaar voor te zijn. We zitten nu in Hokitika, morgen gaan we richting de gletsjers.
Posted by Picasa

1 opmerking:

roy zei

beste hans en cora
het zijn weer heerlijke verhalen waar je als werkende en in ons huidige klimaat weer aardig jaloers van wordt. Morgen staat ons weer een lekkere februaristorm te wachten daarna weer winters dat is weer eens lekker. geniet ervan gr roy en marijke