woensdag 23 januari 2008

23 januari. Wellington, dag twee.



Het weer bij het wakker worden was verbazingwekkend goed gezien de situatie waarin we gingen slapen. We begrepen vanochtend dat we gisteren in een staart van een cycloon terecht waren gekomen, met de bijbehorende buien en wind. Het vliegveld van Wellington bleek uren gesloten te zijn geweest en op vele plaatsen was de stroom uitgevallen. En wij klagen dat we zo hier en daar een beetje nat waren geworden….
De wind was nog steeds hard, maar geen donkere wolken meer. Wellington is echt een leuke stad, maar ja, het museum was nu aan de beurt. Gingen we gisteren noch met de bus de stad in, nu met de camper. We wilden na het museum namelijk nog een tocht maken langs de baaien rondom Wellington.
Het museum bleek alle verwachtingen te overtreffen! Nog nooit hebben we de geschiedenis (ontstaan van de eilanden de flora en fauna, en de golven van emigranten) en de aard van het land (geologisch piepjong, vulkanisch en vol aardbevingen) op zulk een indrukwekkende manier ten toon gespreid zien worden. Het is een heel nieuw museum, wat direct terug te vinden is in alle interactieve computergestuurde displays e.d., Daarnaast zijn er prachtige Maorische kunstschatten, echt heel bijzonder. We hebben er vele interessante uren doorgebracht! De tocht langs de baaien was ook mooi. Cora loodste ons prima door de stad, langs de baaien en weer terug naar de camping. Al met al een goede dag.
Morgen het de veerboot naar het Zuid Eiland, ben benieuwd!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: