dinsdag 22 januari 2008

22 januari. De eerste dag Wellington.




Volgens de weerberichten zou het vandaag bewolkt en regenachtig zijn, maar morgen beter. Het plan was dus om vandaag vooral het museum te doen en morgen de rest van de stad. Met de bus ,die voor onze deur stopte, waren we in no time in het centrum. Het weer leek gelukkig veel beter te zijn dan verwacht, blauwe luchten en weinig wind. Tja, wat te doen? Toch maar besloten om de plannen om te draaien, dus geen museum maar op naar het kabelbaantje dat je de berg opbrengt waar je een mooi uitzicht hebt over de baai en de stad. Hier zijn ook de Botanical Gardens, voor ons leuk en mooi, voor de kenners naar het schijnt heel bijzonder. Boven aangekomen, was ons blikveld over de baai heel wat ruimer en bleek het weer toch niet zo heel erg veelbelovend te zijn. Maar, de teerling was geworpen en we begonnen aan onze wandeling terug naar de stad.
Toen werden we pas echt geconfronteerd met hoe snel en heftig het weer hier kan veranderen. Opeens begon het echt heel hard te waaien en te regenen, even later was het weer droog.
Om een lang verhaal kort te houden, zo bleef het de rest van de dag waarin we overigens alles gezien hebben wat we wilden zien zonder al te nat te worden. Toch is het echt een ervaring om midden in de stad door een dusdanige windvlaag getroffen te worden dat je onontkoombaar een meter of wat vooruit wordt geblazen. We kwamen ook weer zonder problemen met de bus terug op de camping, maar inmiddels waait het hier echt hard en komt de regen alleen nog maar horizontaal langs. Op zich gek, want als je uit de wind achter de camper of een huis of zo staat word je niet nat, terwijl het toch echt fors regent. Laten we hopen dat het weerbericht van gisteren met mooi weer morgen bewaarheid wordt. Tikje moeilijk voor te stellen, maar we hebben hoe dan ook nog het museum te gaan!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: