dinsdag 8 januari 2008

8 Januari. Naar het Waipou Forest.


We staan vroeg op, omdat we in het Waipou Forest een aantal wandelingen willen gaan maken. We rijden via de scenic route naar het zuiden, in eerste instantie door een heuvelachtig gebied waar bossen en weilanden elkaar afwisselen. Ondanks de uitgestrekte weilanden, zien we maar relatief weinig runderen. Kennelijk zijn ze hier gelukkig nog niet aan de intensieve veeteelt! Dan komen we bij een diepe fjord (althans het NZ equivalent ervan) en moeten we wachten op de pont. Als hij komt is het nog even spannend of we er heelhuids op komen, de achterkant van de camper schuurt vervaarlijk over het asfalt, maar de uitlaat blijkt er nog aan te hangen.
Dan rijden we door een geheel andere omgeving het Waipou Forest binnen. We zitten nu in een bijna ondoordringbaar oerwoud, bestaande uit een mengeling van tropische planten als vele vormen van varens en allerlei loofbomen. We zijn hier vooral omdat dit een van de weinige plaatsen is waar er nog eeuwenoude Kauri bomen staan. Ooit stonden er in NZ vele tienduizenden, ze zijn vrijwel allemaal gesneuveld door ontbossing of houtkap.
We stoppen om een wandeling te maken naar de hoogste Kauri (51 meter, zie foto) en gaan op andere plaatsen ook nog naar de dikste en naar een bijzondere configuratie van vier vlak bij elkaar staande bomen toe. Deze geweldige bomen, elk zo’n2000 jaar oud, zijn inderdaad indrukwekkend. Minder indrukwekkend blijken de wandelingen er naar toe te zijn. Hier dachten we geruime tijd voor nodig te hebben, maar het is zo gepiept en omdat je in het oerwoud loopt kun je absoluut niet even een “omweggetje” maken. Na de kaart bestudeerd te hebben, besluiten we niet zoals eerder gepland te stoppen maar direct door te rijden naar Auckland. Dit mede omdat het inmiddels ook is gaan regenen. Het is pas tegen zessen als we er zijn, maar zo hebben we mooi een dag gewonnen (op een overigens niet bestaand reisschema, maar het is en kniesoor die daar over begint)
Morgen en overmorgen willen we Auckland verkennen. We gaan er van uit dat we het weblog vanavond wel weer kunnen updaten.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: